Nu inschrijven voor Bossche Jeugdparlement

Eindelijk kan het weer! Leerlingen van scholen voor voortgezet onderwijs ’s-Hertogenbosch kunnen zich inschrijven voor het Bossche Jeugdparlement van vrijdag 12 november 2020.

Vanuit Stedelijk Gymnasium Den Bosch, Rodenborch College, Bossche Vakschool, Van Maerlant, Ds. Pierson College, Sint Janslyceum, Sancta Maria Mavo, Yuverta VMBO en de Rijzert zullen 6 leerlingen zitting hebben in dit jeugdparlement of eerst kennis maken met het parlement. Heb jij ook interesse om deel te nemen? Meld je dan nu aan bij de contactpersoon van jouw school. Of stuur je vraag naar de organisatie.

De onderwerpen waar de commissies zich vorig schooljaar (voor corona) over hebben gebogen staan bij commissies. Door corona zijn de resultaten van deze commissies nog niet in het Bossche Jeugdparlement behandeld. De werkgroep van het Bossche Jeugdparlement buigt zich over de manier waarop hun inzet een vervolg krijgt. Dit jaar komen nieuwe thema’s aan bod die jullie zelf inbrengen.

Wethouder en portefeuillehouder Onderwijs Ufuk Kâhya zal tijdens het Bossche Jeugdparlement de gemeente vertegenwoordigen en Jean Wiertz (rector Sint Janslyceum) is vanuit het voortgezet onderwijs vervangend burgemeester. Beiden zullen zij de vragen van leerlingen van de scholen zo goed mogelijk beantwoorden of in behandeling nemen. Voorzitter van het Bossche Jeugdparlement is Danielle Wolfs, leerling van het Sint Janslyceum.

Op 12 november heeft het parlement zitting van 14:00 - 15:30 uur in de volledig vernieuwde Raadszaal van ’s-Hertogenbosch. Ontvangst van de parlementsleden is om 13:30 uur. Nieuw hierbij is dat op de vloer het midden van de zaal een plattegrond van ’s-Hertogenbosch en omgeving uit 1860 ligt.

Iedere deelnemende school heeft een contactpersoon die jouw deelname regelt. Klik hier om te zien wie jouw contactpersoon is en laat hem/haar weten dat je in wilt schrijven.